Unable to register from dashboard

Report a problem

Steps to reproduce

  1. On my Traefik dashboard
  2. When I click on on "Register current Traefik instance"

Expected behavior

It should connect and let me look at the alerts and metrics from my dashboard.

Current behavior

401 " An unexpected error has occurred."

Note: I am able to see metrics from the Pilot dashboard for my (only) instance.


Version: Apple Computer, Inc. 5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_6) AppleWebKit/605.1.15 (KHTML, like Gecko) Version/14.0.3 Safari/605.1.15

1 Like

Hello docwhat,

We had an issue yesterday on our side around 5pm UTC.
Can you confirm it's working now ?

If not, can you provide the Traefik version you are using ?

Thanks

It still isn't working.

I'm using the 9.* helm chart which is Traefik version 2.4.2

Same thing here with version 2.4.5.

In the browser console you can see a lot of 401 requests to 'https://pilot.traefik.io/api/me'.

Good catch: Here are the headers for the broken "me" response:

:status: 401
Content-Type: application/json; charset=utf-8
Age: 0
Date: Wed, 24 Feb 2021 21:24:41 GMT
Content-Length: 110
Cache-Control: no-cache
ETag: "6e-HWEaKXeN3SirldoMQENOImbt7/0"
Server: Netlify
x-nf-request-id: fd28b346-49a0-4ef3-88af-f48cc8247dc9-43608546

And here is the body:

{
    "error": "not_authenticated",
    "description": "The user does not have an active session or is not authenticated"
}

When I visit the URL directly, I get a 200 and some JSON with my account information.

I'm guessing this isn't working because of security rules to prevent cross site scripting.

I'm also seeing 500 error from the https://pilot.traefik.io/api/services/tokens/?instanceId=... end point:

:status: 500
Content-Type: application/json; charset=utf-8
Age: 0
Date: Wed, 24 Feb 2021 21:30:04 GMT
Content-Length: 76
Cache-Control: no-cache
ETag: "4c-/HzAG4itrMu4/pj9SBRd3WCUT0g"
Server: Netlify
x-nf-request-id: fd28b346-49a0-4ef3-88af-f48cc8247dc9-43825465
{
    "code": "invalid_session",
    "error": "The user does not have a valid session."
}

I can see that the a0:session cookie is not being sent from my instance of the Traefik dashboard but is being sent when hitting the API directly.